De uitzendbranche groeit


De omzet van de uitzendbranche is in het eerste kwartaal van 2019 weer flink gestegen. Hiernaast stijgt ook het ondernemersvertrouwen. In een eerder bericht kondigde we al aan dat er veel openstaande vacatures zijn voor recruiters/intermediairs. De uitzendbranche is booming!

De uitzendbranche doet het goed doordat veel organisaties moeite hebben met het vinden van juist personeel. In de huidige arbeidsmarkt is het vinden van geschikt personeel lastig. Organisaties schakelen hierdoor vaker de hulp in van uitzendbureaus.

Wanneer je een uitzendbureau wilt beginnen brengt dit veel extra werkzaamheden met zich mee. Hierdoor kunnen recruiters/intermediairs minder tijd besteden aan hun kerntaak: het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Een uitzendbureau starten brengt veel voordelen met zich mee, maar je bent ook veel tijd kwijt met administratie en andere financiële werkzaamheden. De wet- en regelgeving in de uitzendbranche verandert daarbij mede door de sterke groei en de professionalisering van de uitzendbranche continu. Recruiter/intermediairs dienen dan ook op de hoogte te zijn van de steeds veranderende wet- en regelgeving. Een lastige klus. Een grote groep maakt hierdoor steeds meer de beslissing om hun backoffice uitbesteden bij en derde partij. Een soort payroll voor de intermediairs, waardoor zij zich optimaal kunnen focussen op hun passie.