Steeds minder Nederlanders naar het Verenigd Koninkrijk


Er gaan steeds minder Nederlanders naar het Verenigd Koninkrijk. Het aantal daalt sinds 2016. De versnelling was echter al zichtbaar voor de dat het Verenigd Koninkrijk koos voor de Brexit (vertrek uit de Europese Unie). Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis niet nieuwe bevolkingscijfers.

Er emigreerden wat meer dan 3 duizend Nederlanders naar het Verenigd Koninkrijk in 2018. Er keerde ook veel Nederlanders terug naar Nederland. Dit steeg sinds 2015. Hiernaast verhuisden er ook veel niet-Nederlanders en ook niet-Britten naar Nederland toe vanuit het Verenigd Koninkrijk. Er leven mensen met diverse achtergronden in het Verenigd Koninkrijk.

Er is een sterke daling te zien van het aantal emigranten tot 20 jaar dat naar het Verenigd Koninkrijk verhuisden. Veel van hen die verhuisden naar het Verenigd Koninkrijk waren voornamelijk mensen in de twintig en in de dertig.

Ook al was voor de Brexit al te zien dat het aantallen emigranten naar het Verenigd Koninkrijk aan het dalen was, heeft de Brexit wel invloed op andere zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de handel met tussen onder andere Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ook de economie speelt hierbij een belangrijk factor. De vraag is welk effect de Brexit echt zal hebben op het land.