Stijging in HR en recruitment vacatures


Het aantal openstaande HR en recruitment vacatures is flink gestegen. Het afgelopen jaar met 35%. Het gaat hierbij voornamelijk om functie binnen uitzendbureaus als intermediair/recruiter. Tegenover elke recruiter die opzoek is naar werk staan acht openstaande vacatures. Dit benadrukt maar weer de krappe arbeidsmarkt waar organisaties tegenwoordig mee te maken hebben. Hiernaast hebben HR-professionals de banen ook voor het uitkiezen. Het is een populair vak, waarbij het aantal openstaande vacatures flink stijgt.

Het is in de huidige arbeidsmarkt steeds belangrijker om sollicitanten voor de openstaande vacature op andere manier te benaderen. Niet alleen salaris is daarbij meer van belang. Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibel kunnen werken is ook een aspect wat de huidige generatie van belang vindt. Uiteraard moet het salaris wel goed passen bij de functie. Dit betekent dus niet dat men onderbetaald kan worden. Opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn daarnaast ook erg van belang voor jongeren bij het vinden van een baan.

Recruiters worden veel benaderd naar een andere baan. Het HR-vakgebied is op dit moment erg gewild. Van die tien recruiters geeft daarvan zes aan het afgelopen jaar te zijn benaderd voor een andere baan. Dit is het dubbele van het gemiddelde van Nederland. Recruiters beschikken vaak over een groot netwerk, wat het gemakkelijker maakt om ze te benaderen.